On The Park

These clients came to us as long time friends of Amity with a desire to finally create a forever home. As a Navy family, they’d travelled and lived all over the US and internationally, with homes in Florida, Washington, and Japan, but had yet to find a place to make a home that truly reflected their family’s aesthetic and fun-loving lifestyle.

This home remodel included updates in many areas, but the greatest focus was on the Kitchen & Dining as the heart of this home. Our goal was to transform the spaces based on the clients’ desire to entertain, opening their home frequently to friends and family for brunches, dinner parties, and cocktail hours. While their house was spacious enough to support their family of three and many large gatherings with friends and family, the flow and original layout featured an underutilized formal living area, traditional dining and closed off kitchen did not facilitate the way they wanted to live.

Our redesign started by opening up the kitchen, formal dining, and formal living while closing in an adjacent family room with large barn doors for privacy. The living and lounging functions were relocated into the Family Room as a space for family movie nights and kids to play while the other areas transitioned to function as entertainment areas when not in daily use. The unused formal Living Room became a larger Dining and Entertaining space while the former Dining Room became an extension of the kitchen as a Butler Pantry and Bar Area. The former breakfast area now holds the expanded and lengthened Island with a white oak lower table height seating area.

Jessica worked with the clients to select finishes that are classic and beautiful, yet durable enough to withstand frequent use and family life. Warm wood tones lay the base for Midnight colored cabinets, dark smoky quartz countertops and matte white backsplash. This rich but subtle color palette allows the tile patterning, millwork details, polished nickel plumbing and lighting accents to provide the visual interest.

Allison further developed the clients’ vision by adding grasscloth wallcovering with nailhead details and grand oyster shell candelabra sconces at the dining feature wall. The large round table can comfortably seat up to 8 in velvet upholstered chairs that encourage guests to stay for just one more crafted cocktail. Custom Groves Bros. curtains add pattern and texture while the accessories throughout have a slight nod to their love of the sea and their favorite place to visit Taoramina, Italy. The black paper flower centerpiece was handmade by a local artisan and is the first thing guests comment on when entering the newly refreshed space.

Designers and Project Managers: Jessica Nash, Allison Beyer
Photography: Andrea Calo

recent projects